четверг19 сентября 2024
gazeta-ua.com

Міська влада Львова тимчасово заборонила використання коней у центрі міста

08:28 28-08-2024
Температура повітря у Львові цими днями перевищує 30 градусів

Львівська міська рада заборонила перебування коней і поні, а також їх використання в центральній частині міста – про це її пресслужба повідомила увечері 28 серпня.

Рішення пов’язане з нещодавнім падінням у місті коня, запряженого в екіпаж.

За повідомленням, заборона на будь-яку діяльність з використанням тварин на території центральної частини міста діятиме, доки «спеціально створена робоча група не напрацює основні правила здійснення діяльності з використанням тварин у Львові».

Робочу групу очолює заступник міського голови Андрій Москаленко. За повідомленням, її перше засідання почалося 27 червня.

За словами Москаленка, група має напрацювати пропозиції, які потім будуть винесені на затвердження. До складу увійшли представники громадськості, експерти, зоозахисники, представники підрозділів міськради та депутатського корпусу, а також власниця коня.

«Маємо проаналізувати ситуацію, зрозуміти, що сталося та запропонувати рішення, щоб таких інцидентів у місті більше не було. Можливо, це мають бути і певні зміни на національному рівні. Але звертаю увагу, що відсьогодні і до напрацьованого рішення робота кінних карет у центрі міста заборонена», – заявив заступник міського голови.

Увечері 26 серпня в соцмережах поширилося відео з конем, який віз карету у центрі Львова – як виглядало, він впав на бруківку, а власниця намагалася привести його до тями. Зрештою тварина встала, і карета продовжила рух.

Власники коня пояснили інцидент тим, що він заплутався в упряжі. Натомість користувачка соцмереж Христина Машакевич, яка оприлюднила відео, вказала на те, що коні перебувають на сонці протягом дня без води. Температура повітря у Львові цими днями перевищує 30 градусів.

Форум