четверг19 сентября 2024
gazeta-ua.com

​Травма Циганкова, черговий безрезультатний поєдинок Довбика та спокійний матч для Луніна: українці у 28-му турі іспанської Ла Л

21:32 11-03-2024

У суботу 9 березня на домашній арені свій матч у рамках 28-го туру Ла Ліги «Жирона» провела проти «Осасуни». Останні три виїзди команди Мітчела закінчилися трьома поразками. Натомість вдома вони взяли 16 з останніх 18 очок.

Напередодні «Барселона» мінімально переграла «Мальорку» 1:0, випередивши «Жирону» на два очки. Тож для підопічних Мітчела матч на домашній арені проти «Осасуни» відігравав важливе значення.

Артем Довбик та Віктор Циганков вийшли на поле у стартовому складі.

Каталонці розпочали перший тайм досить впевнено, але з мінімальною кількістю моментів. Вже на 9-й хвилині Довбик відзначився у ворота суперника, але взяття воріт скасували через очевидний офсайд нападника. Та вже за 4 хвилини «Жирона» вийшла вперед. Після пасу Циганкова, Порту прийняв м’яч у правому краю штрафного та пробив у дальній нижній кут воріт Пірона – 1:0.

«Осасуна», яка зараз перебуває у своїй найкращій формі, не змогла подолати захист каталонців у першому таймі. Єдиним небезпечним моментом «червоні» змогли похизуватись на 38-й хвилині. Потужний удар Монкайоли, який пролетів трохи вище «дев’ятки» був найкращим шансом «Аррасате».

У другому таймі українці значно додали та почали створювати небезпеку біля воротаря «Осасуни». На 48-й хвилині Циганков поруч з воротарським майданчиком прийняв пас від Порту та скинув м’яч під удар Довбику, нападник прицілився на верхню «дев’ятку», але удар виявився неточним.

На 62-й хвилині Віктора Циганкова замінили через травму у матчі. Після відбору м’яча з суперником, Віктор відчув дискомфорт. Лікарі намагалися локалізувати проблему, але українець не зміг продовжити гру. Травма Циганкова дуже неприємна для нас, адже вже за тиждень збірна України з футболу проведе свій перший матч у рамках кваліфікації до чемпіонату Європи проти Боснії і Герцеговини. Наразі точних термінів відновлення Віктора поки не оголошено.

На 63-й хвилині після подачі з кутового від Алейші Гарсії, Довбик на лінії воротарського замикав, але воротар «червоних» спіймав м’яч майже на лінії воріт.

На 85-й «Жирона» забила гол, але арбітр одразу його скасував через фол Стуані у штрафному майданчику суперника. Але це не зупинило каталонців та вже на 86-й хвилині Гутьєррес відпасував у штрафний майданчик на Гарсію, який віддав назад на Савіньйо, бразилець потужно прострілив у дальній кут воріт «Осасуни» – 2:0.

«Жирона» не дала «Барселоні» довго насолоджуватись другим місце в турнірній таблиці Ла ліги і у захопливому матчі здобула важливу перемогу.