Воскресенье, 26 февраля 2023 14:09

США можуть обмежити виробництво південнокорейських чіпів у Китаї

чип

США, ймовірно, обмежать рівень передових напівпровідників, вироблених південнокорейськими компаніями в Китаї.

Об этом сообщает Russian Post


Як пише Reuters, у жовтні 2022 року південнокорейські компанії Samsung Electronics і SK Hynix, провідні світові виробники чіпів пам’яті, отримали однорічну відстрочку від експортних обмежень США, спрямованих на перешкоду технологічним амбіціям Китаю та блокування його військових досягнень.

"Імовірно, буде обмеження до рівня, якого вони можуть досягти в Китаї", – сказав заступник міністра торгівлі США з питань промисловості та безпеки Алан Естевез, відповідаючи на запитання, що станеться після закінчення дії дозволу.

Він додав, що уряд США веде глибокий діалог із південнокорейськими виробниками мікросхем.

"Ми працюємо з ними, щоб гарантувати, що не збираємося завдавати шкоди компаніям наших союзників. У той самий час ми збираємося перешкоджати можливостям Китаю створювати потенціал, який буде загрожувати нам колективно", – сказав Естевез

Пізніше Міністерство промисловості Південної Кореї заявило, що між Південною Кореєю та Сполученими Штатами не було конкретних переговорів щодо встановлення обмеження на рівень технологій.

Samsung і SK Hynix, які контролюють близько половини світового ринку чіпів флеш-пам’яті NAND, протягом останніх десятиліть інвестували значні кошти в Китай у виробництво чіпів, життєво важливих для клієнтів, зокрема технологічних гігантів Apple та Amazon.

Источник: Политика 2.0