Четверг, 21 марта 2024 23:19

Письменниця зі США заявила про готовність змінити політичну партію, якщо українцям не виділять допомогу, та назвала Путіна "дурним"

Читать на русском

Письменниця зі США заявила про готовність змінити політичну партію, якщо українцям не виділять допомогу, та назвала Путіна

Письменниця зі США заявила про готовність змінити політичну партію, якщо українцям не виділять допомогу, та назвала Путіна "дурним"

Американська 82-річна журналістка, письменниця та мільйонерка Мітці Пердью, яка в 2022 році продала обручку з рідкісним смарагдом за 1,2 млн доларів і майже всю суму віддала українцям, заявила, що готова змінити політичні погляди, якщо Конгрес США не ухвалить рішення про виділення пакету допомоги Україні. Республіканка впевнена, що це питання досі висить у повітрі через пропаганду лідера РФ Володимира Путіна.

Мітці Пердью назвала російського правителя "дурним" і розповіла, що деякі американці навіть не ставлять під сумнів російські брехливі наративи. В інтервʼю "Голосу Америки" журналістка запевнила, що негативне рішення республіканської партії щодо допомоги Україні може вплинути на її життя.

За словами американки, прихильність до політичної партії їй змінити "так само складно, як і віросповідання". Проте у випадку, якщо Конгрес усе ж не схвалить виділення необхідної Україні допомоги, вона готова на кардинальний крок.

Письменниця зі США заявила про готовність змінити політичну партію, якщо українцям не виділять допомогу, та назвала Путіна  queiueiqudiqrhant

"Я не погоджуюсь зі своєю партією в цьому питанні. Є багато людей, які відчувають те саме. Я думаю це змінити (прихильність до республіканців – Ред.), якщо питання не буде вирішене. Це переломний момент", – запевнила Мітці Пердью.

Вона розповіла, що була вражена, як в одному з південних штатів Америки жителі "купилися на пропаганду Путіна про вічну війну".

На думку журналістки, республіканцям та їхнім прихильникам насадили брехню про те, що на американську допомогу "корупціонери та олігархи придбають собі квартири в Дубаї". У відповідь письменниця розвінчувала міфи про війну та президента України, адже сама була в Києві тричі за два роки повномасштабної війни.

Письменниця зі США заявила про готовність змінити політичну партію, якщо українцям не виділять допомогу, та назвала Путіна

"Зеленський не закриває церкви. Він закриває російські шпигунські організації. Я була щонайменше в 20 церквах України, і всі вони переповнені. Бути там – це емоційний і піднесений досвід, який зміцнює та зцілює українців", – додала спадкоємиця всесвітньовідомої мережі готелів "Шератон".

Крім того, американка розповіла, про що думала в 2022 році, дізнавшись про російське повномасштабне вторгнення.

"Ми не могли повірити та осягнути, що в 21 столітті може бути вторгнення рівня Другої світової війни. Чи міг Путін бути таким дурним? Ні. Але він був", – сказала Мітці Пердью.