Пятница, 12 апреля 2024 05:32

"Залежимо від партнерів": чи справді в Україні закінчилися ракети до Patriot, відповідь ПС

Читать на русском

"Залежимо від партнерів ": чи справді в Україні закінчилися ракети до Patriot, відповідь ПС

Ракети Patriot є потужними і дозволяють боротися проти ворожих повітряних цілей. За словами представника ПС Ілля Євлаша, Україні потрібна велика кількість таких снарядів.

Аналітик BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке заявив, що в Україні могли закінчити ракети до систем ППО Patriot та IRIS-T. Натомість представник Повітряних сил Ілля Євлаш заявив, що держава не виробляє власних засобів протиповітряної оборони, а тому залежить від партнерів. Про це він повідомив у коментарі NV.

За його словами, в Україні ракети до систем ППО є дефіцитними.

"Ми повністю залежимо від наших партнерів. Партнери знають про нашу потребу, знають, що нам необхідно", — сказав Ілля Євлаш.

На прохання журналістів прокоментувати заяву Рьопке щодо ймовірного закінчення ракет до Patriot та IRIS-T, Євлаш відмовився і наголосив, що не може розголошувати конкретну кількість ракет, які залишилися, адже це інформація з обмеженим доступом.

Однак він розповів, що ракети до таких комплексів як Patriot є надзвичайно потужними і дозволяють боротися з різними повітряними цілями. Тому Україні потрібна їх велика кількість.

Ілля Євлаш додав, що українські мобільні вогневі групи демонструють успішну роботу та допомагають економити ракети до систем ППО.