Среда, 08 мая 2024 10:51

Уряд створив Штаб підготовки до наступного опалювального сезону

шмигаль

Кабінет міністрів створив Штаб підготовки до опалювального сезону 2024-2025 років.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

До складу Штабу увійдуть представники ключових міністерств та відомств, народні депутати та представники громад.

За словами прем’єра, Штаб координуватиме всі роботи з подолання наслідків російських обстрілів, модернізації та адаптації паливно-енергетичного комплексу до нових викликів.

"Активніше залучатимемо допомогу від партнерів і будемо працювати над вирішенням боргової кризи в енергетиці. Зробимо усе, щоб наступної осені та взимку в оселях усіх українців було світло і тепло, а підприємства мали доступ до електропостачання", – підкреслив Шмигаль.

Крім того, сьогодні уряд хвалив низку рішень в енергетичній сфері, зокрема збільшив у п’ять разів субсидії на електроенергію для жителів Харківщини, які залишилися без світла через російські атаки.

Читайте також: Збитки внаслідок російських атак на енергетику перевищили $12 мільярдів, – Герус

Що відомо про наслідки атак РФ на енергетику України у 2024 році

Як повідомлялося, під час найбільшої за час повномаштабної війни атаки на українську енергетику 22 березня вісім ракет влучили у ДніпроГЕС, через це станція припинила роботу. За даними "Укргідроенерго", внаслідок цього компанія втратила 20% генеруючих потужностей. Крім того, великих пошкоджень зазнала Харківська ТЕЦ-5, вона зупинила роботу.

Група ДТЕК спочатку оцінила втрати внаслідок масованої ворожої атаки на українську енергосистему 22 березня у "близько половини" своїх генеруючих потужностей. Після масованої атаки 29 березня компанія заявила, що пошкоджень зазнали 80% енергоблоків ТЕС.

У державному "Центренерго" заявляли, що 29 березня ударами росіян знищена Зміївська ТЕС. 11 квітня російські окупанти повністю зруйнували Трипільську ТЕС, яка була важливим постачальником електроенергії у Київській, Черкаській та Житомирській областях. Відтак, державне "Центренерго" втратило 100% генерації.

Крім теплових електростанцій, цілями російської масованої атаки в ніч на 29 березня стали Канівська та Дністровська ГЕС, заявив президент Володимир Зеленський.

Остання атака на енергетичні об’єкти України відбулася вранці 8 травня. Зокрема, окупанти атакували об’єкти енергетичної інфраструктури у шести областях. Також є пошкодження газової інфраструктури на заході країни.

Автор: Юлiя Недашківська