Суббота, 11 мая 2024 20:22

Ситуація на фронті: ворог діє по всьому фронту, зафіксовано 108 бойових зіткнень

Читать на русском

Ситуація на фронті: ворог діє по всьому фронту, зафіксовано 108 бойових зіткнень

Ситуація на фронті: ворог діє по всьому фронту, зафіксовано 108 бойових зіткнень

Ситуація на фронті продовжує загострюватись – російські окупаційні війська активізувалися на всіх напрямках. Загалом за останню добу на фронті відбулося 108 прямих бойових зіткнень між путінською армією та українськими захисниками.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на вечір 11 травня. Загалом, противник здійснив 7 ракетних та 74 авіаційні удари, а також провів 83 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Унаслідок цих терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнування та пошкодження зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною без істотних змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському напрямку противник утримує військову присутність у прикордонних районах, здійснює диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює населені пункти з території РФ та укріплює мінно-вибухові загородження вздовж державного кордону України. Більше 10 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів, серед яких Блешня, Хрінівка, Соснівка в Чернігівській області; Басівка, Кіндратівка, Садки, Миропілля, Попівка, Студенок у Сумській області.

На Харківському напрямку ворог, з підтримкою авіації, здійснив атаки в районах населених пунктів Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лук’янці, Гатище, Плетенівка в Харківській області. Також були нанесені авіаційні удари в районах населених пунктів Вільча, Липці, Лиман, Ізбицьке, Веселе, Петрівка, Козача Лопань, Синельникове, Вовчанськ у Харківській області.

Ворог діє по всьому фронту, зафіксовано 108 бойових зіткнень – Генштаб queideeidrhikqant

На Куп’янському напрямку наші війська відбили 15 атак у районах населених пунктів Синьківка, Новоєгорівка, Іванівка Харківської області; Стельмахівка Луганської області, де ворог намагався покращити тактичне положення. Авіація ворога завдала ударів в районах населених пунктів Твердохлібове, Сергіївка Луганської області. Понад 10 населених пунктів опинилися під артилерійським та мінометним обстрілом, включаючи Петропавлівка, Степова Новоселівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку наші сили відбили 6 атак у районах населених пунктів Макіївка, Невське та Серебрянського лісництва Луганської області; Терни Донецької області. Понад 10 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів, у тому числі Невське Луганської області; Терни, Ямполівка, Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші війська відбили 28 атак у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Виїмка, Роздолівка, Андріївка, Іванівське, Часів Яр, Григорівка, Новий Донецької області, де ворог, підтримуючись авіацію, намагався покращити тактичне положення. Також були завдані авіаційні удари в районах населених пунктів Курдюмівка, Північне та Нью-Йорк Донецької області. Понад 15 населених пунктів опинилися під артилерійським та мінометним вогнем, включаючи Дружбу, Григорівку та Часів Яр Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили понад 20 атак у районах населених пунктів Новоолександрівка, Євгенівка, Сокіл, Новопокровське, Новоселівка Перша, Семенівка, Уманське, Нетайлове Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів. Також були завдані авіаційні удари в районах населених пунктів Калинове, Карлівка, Миколаївка, Новогродівка Донецької області. Понад 20 населених пунктів опинилися під артилерійським та мінометним вогнем, включаючи Новоолександрівку, Сокіл, Новопокровське та Уманське Донецької області.

Ворог діє по всьому фронту, зафіксовано 108 бойових зіткнень – Генштаб

На Новопавлівському напрямку наші оборонці продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка, Красногорівка, Водяне, Урожайне. Ворожі сили, підтримані авіацією, вже сім разів намагалися прорвати оборону наших військ. Понад 10 населених пунктів потрапили під артилерійський та мінометний обстріл, серед них Красногорівка, Максимільянівка, Георгіївка Донецької області.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, 11 разів атакував позиції наших захисників у районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області. Також був здійснений авіаційний удар у районі населеного пункту Сторожеве Донецької області. Понад 20 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів, серед них Білогір’я, Роботине, Кам’янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не зупиняється у своїй спробі витіснити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби він, підтримуючись авіацію, здійснив 2 невдалі атаки на позиції наших військ у районі населеного пункту Кринки Херсонської області. Противник також завдав авіаційний удар у районі населеного пункту Антонівка Херсонської області. Понад 20 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів, серед них Кринки, Тягинка, Антонівка Херсонської області та місто Херсон.

Ворог діє по всьому фронту, зафіксовано 108 бойових зіткнень – Генштаб

Протягом доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ вдарили по 1 артилерійському засобу, 3 радіолокаційним станціям та 4 районам зосередження особового складу противника.