Понедельник, 13 февраля 2023 15:32

Словаччина продовжила термін тимчасового захисту для українських біженців на рік

словакия,братислава

Словацька Республіка продовжила термін дії тимчасового притулку для українців, які вимушено переїхали до цієї країни внаслідок російської агресії.

Об этом сообщает Корупция Ру


Як повідомило Міністерство внутрішніх справ Словаччини, посвідчення "Тимчасовий притулок" (dočasné útočisko) терміном дії до 4 березня 2023 року автоматично залишатимуться дійсними до 4 березня 2024 року, інформує пресслужба Мінреінтеграції.

При цьому за бажанням українці можуть оновити своє посвідчення через електронну службу Міністерства внутрішніх справ Словацької Республіки.

Нагадуємо, що статус тимчасового притулку дозволяє українцям працювати на території Словаччини, здобувати середню та вищу освіту, відвідувати школи, мати доступ до медичної допомоги та житла, а також надає право на матеріальну допомогу в разі потреби.

Як повідомлялося, раніше Польща розширила можливості використання українських посвідчень водія. Так, посвідчення водія, видане в Україні, вважається дійсним на території Польщі до 31 грудня 2023 року, навіть якщо термін дії такого посвідчення закінчився.

Источник: News RU