Вторник, 14 февраля 2023 15:22

Бангладеш заборонив заходити до своїх портів майже 70 російським кораблям

порт,судно

Уряд Бангладеш ввів обмеження на вхід 69 російських кораблів у свої морські води відповідно до санкцій США та ЄС. Це означає, що російські судна не зможуть завозити імпортні вантажі, зупинятися для заправки паливом, ставати на якір або навіть використовувати морські шляхи.

Об этом сообщает Конфликты РУ

Про це повідомляє The Financial Express.

Уряд країни розіслав відповідне повідомленні до міністерств, порті, служб судноплавства та міжнародні організації.

Зазначається, що через нові санкції Бангладеш буде важко вести будь-яку торгівлю з Росією.

До того ж за підтримки РФ у Бангладеш будується найдорожчий об’єкт – атомна електростанція Rooppur. Значна частина обладнання та матеріалів для цього проєкту імпортується з Росії.

Нещодавно відбувся інцидент, коли російське судно із будматеріалами не допустили до морського кордону Бангладеш через дипломатичний тиск із боку США. Судно намагалося пришвартуватися в індійському порту Халдія, щоби доставити вантаж, але й там йому відмовили. Зрештою, він повернувся до Росії зі своїм вантажем.

Нова заборона поширюється на широкий спектр суден, включаючи нафтові танкери та вантажні судна, які експлуатуються сімома компаніями. Обмеження означають, що жоден імпортер або експедитор не може імпортувати товари з будь-якої країни за допомогою цих російських кораблів.

Источник: Компромат