Вторник, 09 апреля 2024 05:07

Російський паблік розповів про серйозну НП у армії РФ під Авдіївкою

Читать на русском

Російський паблік розповів про серйозну НП у армії РФ під Авдіївкою

Російський паблік розповів про серйозну НП у армії РФ під Авдіївкою

У районі Авдіївки Донецької області пошкоджено порох російського полководця Суворова, який за наказом міністра оборони Росії Сергія Шойгу возять по всій лінії фронту "для підвищення духу військових Росії".

Про це повідомляє російський паблік "Кремлівська табакерка".

Джерело в міноборони Росії розповіло ресурсу:

«Офіцери зібралися біля праху Олександра Васильовича – подумати, поговорити про нашу майбутню перемогу, помолитись. Прилетів снаряд, наче хтось здав місце зборів військових. Троє загиблих у результаті».

Також російський чиновник пояснив, що це були вже шості збори офіцерів над останками великого полководця, такі зустрічі проводяться за негласним розпорядженням Шойгу. Окупант, який був на місці удару, розповів Телеграм-каналу, що прах Суворова нібито врятував його від загибелі.

«Олександра Васильовича возять у спеціальній броньованій скриньці. Коли був удар, я став навколішки перед ним, щоб помолитися. І від кількох уламків мене цей ящик захистив. Олександр Васильович уберіг мене з неба. Ящик перекинувся. Прах удалося зібрати, але не весь. Ворог, виходить, і Суворова вбив».

Паблік уточнює, що після цього випадку в Міноборони деякі військові пропонують перестати возити прах Суворова фронтом і повернути те, що від нього залишилося, в могилу в Петербурзі, однак, Шойгу поки що таку можливість не розглядає і "продовжує вірити, що завдяки останкам великого полководця перемогою закінчиться СВО вже цього року".