Вторник, 09 апреля 2024 11:34

Бійці Сил оборони виманили окупанта в полон за допомогою дрону

Читать на русском Read in English

Бійці Сил оборони виманили окупанта в полон за допомогою дрону

Бійці Сил оборони виманили окупанта в полон за допомогою дрону

За даними НГУ, інцидент стався у районі населеного пункту Кліщіївка Донецької області. Росіянин ховався в норі, проте захисники виявили його та запропонували йому здатися в полон, щоб зберегти своє життя.

Російські окупанти регулярно потрапляють до українського полону за різних обставин, проте цього разу захисники змогли виманити бійця ворожих військ за допомогою дрону. Про це йдеться на сторінці Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України у соціальній мережі Facebook.

Йдеться про військовослужбовців штурмового загону 5-ї Слобожанської бригади НГУ та 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ. Вони взяли в полон бійця ЗС РФ біля населеного пункту Кліщіївка на Донеччині.

Гвардієць "Брутал" та десантник "Грін" уважно вели спостереження за діями супротивника за лінією зіткнення. Ближче до вечора один із військовослужбовців РФ ховався в укритті, проте після того, як було скинуто боєприпас, він вирішив підняти білий прапор.

"Вилетіли по координатах, помітили росіянина, який заліз у нірку, і сидів там. Ми його "затрьохсотили" скиданням. Полетіли дізнатися чи він живий там. Побачили, що він сидить перед ніркою, з білим прапором і махає, щоб ми його не вбивали. Ми повернулися, взяли пляшку з водою, на ній написали, щоб здавався, якщо хоче жити. Он выбрал жизнь и сдался. Мы дроном вывели его к своим позициям и передали, так сказать, "куда нужно", — делится боец с позывным "Брутал".

Після евакуації до безпечної зони було проведено допит затриманого. Виявилося, що він є військовослужбовцем військової частини 95383 ЗС РФ і має позивний "Старий". Серед завдань окупанта – спостереження за роботою українських БПЛА та FPV-дронів.

У Національній гвардії нагадали, що українська сторона дотримується правил ведення війни та гарантує життя тим бійцям супротивника, які добровільно здаються у полон.