Пятница, 19 апреля 2024 04:20

Військовий ЗСУ розкритикував навчання ґендерних інструкторів

Читать на русском

Військовий ЗСУ розкритикував навчання ґендерних інструкторів

Військовий ЗСУ розкритикував навчання ґендерних інструкторів

Військовий впевнений, що навчання для ґендерних інструкторів не є потрібним у час, коли Росія збирає війська для нової атаки.

Україна живе з загрозою нового наступу російських військ, а кошти виділяються на речі, які не є першочерговими. Майор ЗСУ Максим Жорін у Telegram висловив свою думку.

Він розкритикував навчання для ґендерних інструкторів, завдання яких — впроваджувати у війську "толерантність та рівність". Жорін натякнув, що це не найважливіше, чим сьогодні варто займатись в армії. Військовий впевнений, дієвими будуть не зрівняння у правах, а хіба "в освоєнні грантових коштів".

"Сьогодні Україна живе з загрозою нового наступу росіян, під можливим ударом Київ, Харків та Одеса, а кошти виділяються на досить дивні речі", – пояснив він.

Жорін додав, що абсолютно не проти впровадження рівних можливостей і прав у війську. З його слів, у їхньому підрозділі, наприклад, все залежить тільки від характеру, вмінь і знань окремо взятої людини — неважливо якого вона віку чи статі.

 queiqxeiudiexant

Ґендерна рівність — ініціатива Міноборони

Основою для реалізації гендерної політики у Збройних силах України є використання західного досвіду та співпраця з країнами НАТО. Про це заявила Наталія Калмикова, заступниця Міністра оборони України, на зустрічі з керівницею канадського урядового проєкту PROTECT2 Марісою Кемпер. У Міноборони наголосили на тому, що програма вже провела навчання для 200 ґендерних радників сектору оборони та активно працює над інтеграцією ґендерної рівності в стратегічні документи оборонного сектору.