Пятница, 19 апреля 2024 08:10

Росія: губернатор повідомляє про одного загиблого пілота збитого Ту-22М3

Спершу Володимир Владіміров повідомив, що третього льотчика теж евакуювали, але згодом уточнив дані

Двох членів екіпажу збитого літака Ту-22М3 знайшли живими, заявив губернатор Ставропольського краю Володимир Владіміров вранці 19 квітня.

За його даними, їх госпіталізували. Спершу Владіміров повідомив, що третього льотчика теж евакуювали, але згодом уточнив дані:

«На великий жаль, третій член екіпажу загинув. Висловлюю співчуття його рідним і близьким. Пошуки четвертого льотчика тривають».

Раніше Повітряні сили повідомили, що зенітні ракетні підрозділи збили стратегічний ракетоносець-бомбардувальник Ту-22М3, з якого російські військові здійснювали обстріли території України.

Речник Повітряних сил Ілля Євлаш у ефірі Радіо Свобода назвав це «вендетою за те, що російська стратегічна авіація атакувала сьогодні наші мирні міста, де загинули цивільні люди».

У Повітряних силах нагадують, що Ту-22М3 є «носієм крилатих ракет Х-22, якими російські терористи б’ють по мирних українських містах».

Про падіння літака першим повідомив губернатор Ставропольського краю РФ Володимир Владіміров, це сталося о 6:57. Згодом він вказав, що пілотам удалося катапультуватися, двох із них знайшли, ще одного шукають.

Пізніше надійшли підтвердження, що впав саме стратегічний ракетоносець-бомбардувальник Ту-22М3.

Форум