Четверг, 09 мая 2024 10:20

«Слуга Народу» хоче звільнити Кубракова і розділити навпіл Мінінфраструктури

Читать на русском

«Слуга Народу» хоче звільнити Кубракова і розділити навпіл Мінінфраструктури

«Слуга Народу» хоче звільнити Кубракова і розділити навпіл Мінінфраструктури

Народні депутати зі "Слуги Народу" на засіданні фракції в середу вирішили розділити Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури на два окремих відомства.

Про це розповіли співрозмовники "Української правди" у "Слузі Народу".

За словами джерел УП, пропозицію щодо розʼєднання міністерств на фракційному засіданні висловили члени Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, нібито відомство "провалило регіональну політику".

Комітет запропонував утворити Міністерство інфраструктури і Міністерство регіональної політики. Це підтримав премʼєр-міністр Денис Шмигаль, який брав участь у засіданні фракції.

У четвер парламент планує звільнити віцепремʼєра Олександра Кубракова. Потім Кабінет міністрів має ухвалити рішення про розділення міністерства. Главою Мінінфраструктури збираються призначити Кубракова, а кандидатура очільника Мінрегіону ще не визначена.

У пояснювальній записці, яку має в розпорядженні УП, обґрунтуванням відставки віцепрем’єра Кубракова вказана "гостра необхідність в утворенні окремого міністерства яке би займалося регіональною політикою".

  qkxiqdxiqdeihrant

Окрім того, за словами джерел УП, парламент у четвер планує відправити у відставку аграрного міністра Миколу Сольського. Однак перед початком засідання відбудеться ще одне засідання фракції "Слуга Народу" за участі Сольського, на якому депутати ухвалять остаточне рішення.