Четверг, 09 мая 2024 11:04

Безпілотники СБУ вразили дві нафтобази в Краснодарському краї РФ – джерело

Наслідки удару по нафтопереробному заводу в Брянській області Росії, січень 2024 року

Українські безпілотники в ніч на четвер завдали удару по двох перевалювальних нафтобазах в селі Юрівка біля міста Анапа в Краснодарському краї РФ, повідомило Радіо Свобода поінформоване джерело.

«Це була успішна операція ударних безпілотників СБУ. Ці нафтобази є перевалочними для постачання пального російським військам в Криму, оскільки розташовані неподалік півострова», – повідомило джерело.

Раніше в оперативному штабі Краснодарського краю РФ заявляли про атаку на нафтобазу у селі Юрівка під Анапою у ніч на 9 травня.

«За даними ЄДДС Анапи, близько шести БпЛА було придушено, проте дещо впало на території нафтобази. В результаті почалася пожежа – пошкоджено кілька резервуарів», – йдеться у повідомленні.

Впродовж останніх місяців почастішали атаки безпілотників на нафтопереробні заводи Росії. Київ підтвердив причетність до частини з них. Ці ​удари, ймовірно, є частиною спроби зменшити постачання палива російським військовим, а також могли б скоротити доходи від експорту, які Москва використовує для фінансування війни.

Наприкінці березня стало відомо, що внаслідок атак на НПЗ у Росії виробництво бензину до кінця березня скоротилося за річними показниками на 14%, а дизельного пального – на сім відсотків.

За даними розвідки Британії, станом на 23 березня Росія втратила щонайменше 10% потужностей своєї нафтопереробної галузі через повітряні удари безпілотників. Лондон вважає, що ці удари спричиняють фінансові втрати для Росії, впливаючи на її внутрішній паливний ринок.

Форум