Среда, 01 мая 2024 06:25

ЗСУ показали новий спосіб застосування БПЛА Vampire

Читать на русском

ЗСУ показали новий спосіб застосування БПЛА Vampire

ЗСУ показали новий спосіб застосування БПЛА Vampire

За допомогою дронів "Вампір" українські військові мінують зони пересування ЗС РФ протитранспортними мінами КПТМ-3, які вибухають у разі наближення металу або зміщення.

Військовослужбовці роти ударних безпілотників "Злі Сапсани" 30-ї окремої механізованої бригади ЗСУ використовують для мінування дрони українського виробництва Vampire ("Вампір"), які ЗС РФ називають "Баба Яга". Бойову роботу підрозділу показав старший лейтенант Артем Голуб в ефірі "Армія TV".

У матеріалі йдеться про те, що підрозділ "не тільки робить скиди на голови окупантів", а й мінує дороги, якими пересуваються російські військові. Інженер-сапер "Злих Сапсанів" зазначив, що застосування для цієї цілі безпілотників дає змогу не ризикувати життями військових. За його словами, "все, що можна зробити дроном, слід робити дроном".

Для дистанційного мінування використовуються перероблені боєприпаси касетного типу КПТМ-3. Радянський підривач на цих боєприпасах не працює та не підлягає ремонту, тому міна додатково оснащена датчиком, який реагує на метал і рух.

Міни прикріплюють до дрона "Вампір", який, за словами військових, добре себе показав на полі бою. Артем Голуб зазначив, що під час запуску БПЛА всі спустилися в підвал із міркувань безпеки. У процесі роботи поруч із пілотом сидить штурман, який дивиться на мапу й дає вказівки куди летіти, із якою швидкістю і які команди давати дрону.

У відео показано, як "Вампір" здійснив скид у зоні, де пересувається ворог, і повернувся назад. За словами військових, уранці проводитиметься дорозвідка, і можна буде побачити результат роботи боєприпасу.