Четверг, 18 января 2024 04:29

У Bihus.Infо почали власні пошуки замовників стеження: "Маємо зачіпки"

Читать на русском

У Bihus.Infо почали власні пошуки замовників стеження:

У Bihus.Infо почали власні пошуки замовників стеження: "Маємо зачіпки"

Редактор Bihus.Infо Максим Опанасенко впевнений, що незабаром назве імена фігурантів. При цьому не повідомив, чи допомагають у розслідуванні джерела у спецслужбах.

Журналісти-розслідувачі проєкту Bihus.Infо почали власне розслідування, щоб відшукати замовників стеження за колективом. Вони нагадали, що скористаються десятирічним досвідом у подібних справах і вже мають зачіпки. Про хід розслідування розповів редактор Bihus.Infо Максим Опанасенко у коментарі порталу "Київ 24".

Опанасенко зазначив, що особи, які влаштували стеження, мали витратити значні кошти, щоб дістатись всередину готельного номера і встановити відеокамери. При цьому гроші платились не так за організацію прослуховування, а саме за проникнення. Розслідувачі мають схожий досвід, тому знають про особливості такої роботи, зауважив спікер.

"Увесь процес був доволі масштабний і коштовний заради того, щоб залізти в готельний номер".

Команда Bihus.Infо 10 років займається розслідуваннями корупційних оборудок в органах української влади, нагадав співрозмовник журналістів. На сьогодні вони вже мають кілька зачіпок і скоро зможуть повідомити і прізвища, і структури, які організували стеження.

"Ми маємо низку зачіпок і проводимо власне розслідування. Дуже скоро ми назвемо імена і структури, які цим займались", — підсумував Опанасенко.

У коментарі для порталу NV журналіст не відповів, чи допомагають їм джерела зі спецслужб у з’ясуванні деталей справи. Але зауважив, що він та його колеги почули "безмежну кількість версій, які суперечать одна одній". Як люди, які "думають, що вміють шукати інформацію", вони скористаються зачіпками і зроблять власні висновки.