Понедельник, 01 апреля 2024 13:15

В окупованому Криму масово гинуть дельфіни: окупанти не бачать у цьому проблеми

Читать на русском

В окупованому  Криму масово гинуть дельфіни: окупанти не бачать у цьому проблеми

В окупованому Криму масово гинуть дельфіни: окупанти не бачать у цьому проблеми

У тимчасово окупованому Росією Криму спостерігається масова загибель дельфінів, але російські природоохоронні органи стверджують, що немає підстав для хвилювання. Так, лише протягом березня було зафіксовано понад півсотні випадків викидань дельфінів на берег, але пік очікується у квітні та травні.

Про це редакції Крим.Реалії розповів один із кримських екоактивістів, чия особа залишається невідомою з міркувань безпеки. З цього питання активіст отримав відповідь від російського органу з охорони природи.

В Інституті проблем екології та еволюції ім. О.М. Северцова Російської академії наук стверджують, що популяція всіх трьох видів дельфінів у Чорному морі перебуває у "стабільному" стані. За висновками російських учених, загибель дельфінів переважно має "природні причини", і самостійних масових викидів "ніколи не було зафіксовано".

"Може, раніше ніколи не спостерігалося такого, але тепер триває повномасштабна війна з усіма негативними наслідками, у тому числі для дельфінів. Лише за останній тиждень березня у Криму виявлено понад 20 мертвих дельфінів. Поки кримчани в соціальних мережах б’ють на сполох, влада ніяк не реагує на те, що відбувається, може, тому, що чудово знають справжню причину?" – заявив активіст.