Пятница, 12 апреля 2024 08:33

У Харківській ОВА розповіли, коли можуть почати примусову евакуацію дітей із трьох районів

Наслідки російських обстрілів на Харківщині, 10 квітня 2024 року

Механізм примусової евакуації дітей із батьками з окремих районів Харківської області можуть запустити вже з понеділка, 15 квітня, для цього ще потрібне розпорядження Координаційного штабу, повідомив в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода Ранок) директор департаменту цивільного захисту Харківської ОВА Іван Сокол.

«Ця евакуація триває вже давно. Десь місяці два. Таким посиленим режимом розмовляємо з батьками. Але це рішення Ради оборони на даний момент, його ще буде погоджувати Координаційний штаб. І, я думаю, що офіційно буде розпорядження не пізніше, ніж понеділок-вівторок. І тоді вже запуститься саме весь цей механізм примусової евакуації. На даний час батьки вже розуміють, що виходу у них немає. І вже дзвонять на «гарячу лінію» евакуації, вже звертаються до органів місцевого самоврядування з метою здійснення евакуації з дітьми», – сказав Сокол, коментуючи рішення Ради оборони області щодо евакуації дітей з 47-ми населених пунктів трьох районів області.

В ОВА обіцяють заселити сім’ї з дітьми «в нормальні умови».

Раніше Рада оборони Харківської області ухвалила рішення примусово евакуювати родини з дітьми у 47 населених пунктах трьох районів області – про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов 11 квітня. «Мова йде лише про близькі до кордону з РФ населені пункти Харківського, Богодухівського та Ізюмського районів. За нашою інформацією, у визначених населених пунктах проживають 182 дитини», – заявив він.

Синєгубов зазначив, що це рішення не стосується Харкова. Він додав, що маршрути для евакуації вже визначені, також наявні місця тимчасового проживання людей.

Форум