Воскресенье, 14 апреля 2024 09:49

Сили РФ атакували дроном цивільну вантажівку на Сумщині, водій загинув – прокуратура

Наслідки обстрілів силами РФ Сумської області, фото ілюстративне

Російські військові атакували цивільну вантажівку на території Краснопільської громади на Сумщині, йдеться у повідомленні пресслужби місцевої прокуратури.

«Ворог атакував дроном цивільну вантажівку, водій загинув – прокурори документують наслідки», – кажуть у відомстві.

За даними слідства, 14 квітня 2024 року близько 8 години ранку, «застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, окупанти на території Краснопільської громади Сумського району скинули з дрона вибухівку на цивільну вантажівку». Водій транспортного засобу загинув, уточнили у відомстві.

«За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)», – підсумували у прокуратурі.

Російські війська фактично щодня обстрілюють населені пункти Сумщини з різних видів озброєння. Останнім часом ці атаки посилилися.

5 квітня у двох територіальних громадах Сумщини оголосили обов’язкову евакуацію дітей у примусовий спосіб. У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України заявили, що це «рішення було ухвалене через безпекову ситуацію».

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум