Понедельник, 15 апреля 2024 12:44

"Укргідроенерго" виділить 100 мільйонів на встановлення засобів РЕБ над гідроелектростанціями

гэс

Кабінет Міністрів погодив пропозицію ПрАТ "Укргідроенерго" спрямувати 100 мільйонів гривень на придбання засобів радіоелектронної боротьби для протиповітряного прикриття об’єктів компанії .

Як повідомляє БізнесЦензор, відповідне розпорядження №318-р від 12 квітня оприлюднене на офіційному урядовому порталі.

"Погодитися з пропозицією приватного акціонерного товариства "Укргідроенерго" щодо надання ним благодійної допомоги шляхом перерахування коштів на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил, відкритий у Національному банку, у сумі 100 млн гривень з метою фінансування засобів радіоелектронної боротьби для протиповітряного прикриття об’єктів критичної інфраструктури зазначеного товариства", – йдеться у документі.

З огляду на це Міністерству економіки доручено підготувати проєкт рішення про внесення відповідних змін до фінансового плану "Укргідроенерго" на 2024 рік.

Що відомо про наслідки останніх атак РФ на енергетику України

Як повідомлялося, під час найбільшої за час повномаштабної війни атаки на українську енергетику 22 березня вісім ракет влучили у ДніпроГЕС, через це станція припинила роботу. За даними "Укргідроенерго", внаслідок цього компанія втратила 20% генеруючих потужностей. Крім того, великих пошкоджень зазнала Харківська ТЕЦ-5, вона зупинила роботу.

Група ДТЕК спочатку оцінила втрати внаслідок масованої ворожої атаки на українську енергосистему 22 березня у "близько половини" своїх генеруючих потужностей. Після масованої атаки 29 березня компанія заявила, що пошкоджень зазнали 80% енергоблоків ТЕС.

У державному "Центренерго" заявляли, що 29 березня ударами росіян знищена Зміївська ТЕС. 11 квітня російські окупанти повністю зруйнували Трипільську ТЕС, яка була важливим постачальником електроенергії у Київській, Черкаській та Житомирській областях. Відтак, державне "Центренерго" втратило 100% генерації.

Крім теплових електростанцій, цілями російської масованої атаки в ніч на 29 березня стали Канівська та Дністровська ГЕС, заявив президент Володимир Зеленський.

Автор: Михайло Орлюк